Over ons


Wij zijn Liane en Rens de Voogd. Sinds 1999 zijn wij bekend met de IJslandse Hond. Stássa (1999-2015) was onze eerste IJslandse Hond, geboren in Geleen. Stássa was een slimme, lieve, vrolijke “mensen”hond. Gek op ballen gooien, fietsen, zwemmen en vogels verjagen, met name reigers.

In 2012 is Mýsla bij ons komen wonen. Geïmporteerd uit Finland door Anita de Geus, fokster van IJslandse Honden, met een gedegen kennis van het ras. Mýsla is een rustige, zelfstandige en stabiele hond. Houdt alles in de gaten. Vogels verjagen, zwemmen, snuffelen, zoeken doet ze graag. Katten zijn niet haar ‘ding’ en moeten altijd luidruchtig worden verjaagd.

Lína woont bij ons sinds 2015. Zij is geboren in Gouda bij Anita de Geus. Lína is een rustige zelfstandige hond. Mag graag vogels verjagen en mollen en muizen uitgraven. Katten moeten verdreven worden.

Elfa en Bessa zijn zussen en dochters van Mýsla uit haar tweede nest. Elfa is een vrolijke energie stuiterbal. Is graag bij je en zachtaardig. Heeft een goede neus voor van alles. Buiten is het één bonk energie. Vogels verjagen en sprintjes trekken. Balspellen vindt ze geweldig.

Bessa is een geweldige sprinter, de snelste van de vier. Geweldig om te zien. Mag graag wat voor je doen.

Zo af en toe fokken wij een nestje waarbij de gezondheid en het karakter voorop staan. Wij fokken volgens de regels van de IJslandse Honden Club (zie fokreglement IJHC). Ook zijn wij aangesloten bij de Raad van Beheer.

Voor ons is het een geweldig ras en wij genieten nog elke dag van onze honden.